Matematik
k(x) = 2500 * e^0,015x ?
02. december 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Omkostningerne pr år ved fremstilling af x tons af en vare viser sig at være en funktion af x, der er givet ved:
K(x) = 2500 * e^0,015x
Hvor mange tons kan der fremstilles for 40000 kr ?
Skal den stilles op sådan her?
40000 = 2500 * e^0,015x
40000/2500 = e^0,015x
In(40000/2500) = 0,015 * x
In( 40000/2500)/0,015 = x
x= ???????
K(x) = 2500 * e^0,015x
Hvor mange tons kan der fremstilles for 40000 kr ?
Skal den stilles op sådan her?
40000 = 2500 * e^0,015x
40000/2500 = e^0,015x
In(40000/2500) = 0,015 * x
In( 40000/2500)/0,015 = x
x= ???????
Svar #2
02. december 2007 af HenningPR (Slettet)
Det er korrekt, ja.
x = 184.84
DVS at der kan fremstilles 184.84 ton pr. ÅR ved et forbrug på 40000 kr,-.
Hilsen HP
x = 184.84
DVS at der kan fremstilles 184.84 ton pr. ÅR ved et forbrug på 40000 kr,-.
Hilsen HP
Skriv et svar til: k(x) = 2500 * e^0,015x ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
