Matematik
differentialkvotient
02. december 2007 af
kongkrudt (Slettet)
kan nogen hjælpe?
funktionen f er f(x)=3x^3-6x+5
1. Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2))
2. Bestem en ligning for den tangent der har hældningskoefficienten 12
3. Bestem en ligning for den tangent der er parallel med 3y+27=9x
4. Bestem en ligning for den tangent der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0
funktionen f er f(x)=3x^3-6x+5
1. Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2))
2. Bestem en ligning for den tangent der har hældningskoefficienten 12
3. Bestem en ligning for den tangent der er parallel med 3y+27=9x
4. Bestem en ligning for den tangent der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0
Svar #1
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)
Start med at beregne f(x). Herefter kan du differentiere f(x) og finde a (f'(x)=a), hvorefter resten af opgaven skulle give sig selv.
Svar #2
02. december 2007 af mikeh (Slettet)
f(x)=3x^3-6x+5
f'(x) = 9x^2-6
så skal du Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2)) , altså (2, 9)
det gør du vha tangentligningen! ;)
f'(x) = 9x^2-6
så skal du Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2)) , altså (2, 9)
det gør du vha tangentligningen! ;)
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
