Matematik

Monotoniintervaller - Hjæælp!

02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)
Hej.
Jeg er gået i stå ved en opgave.

Opgaven lyder på, at jeg skal angive, uden brug af cas, monotoniintervallerne for f3(x) og f4(x)

F3(x) ser sådan ud : f(x) = x^3 - 6x^2 + 9x + 2-

Finder først den afledede: f'(x) = 3x^2 - 12x + 9

...... Kan ikke komme videre med opgaven! (: Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af janko (Slettet)

løs ligningen
f´(x) = 0

Svar #2
02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)

Det forsåt jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2007 af _rie_ (Slettet)

du skal sætte din f'(x) ligning lig med 0. altså 0=3x^2-12x+9

Svar #4
02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)

okay. tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af husse (Slettet)

du skal sige 3x^2-12x+9 = 0

og så skal du bruge reglen som du bruger til andengradsligninger når du finder x

når du har fundet de to tal for x skal du sætte dem ind på fortegnsaksen

Svar #6
02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)

Jeg har løstligningen og det.. forstår bare ikke det med fortegnsaksen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2007 af husse (Slettet)

oki hvilke to tal har du fået til at være x
.....

Svar #8
02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)

3 og 1

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2007 af husse (Slettet)


aksen kommer til at se sådan ud men du mangler pilene


1 3
så laver du sådan en akse ------------------------------------------
f´(X) + 0 - 0 +
f(x)

så kan du sætte 0 ind: 3*0^2-12*0+9 som så er lig med 9>0 så skrive du + ind ¨på aksen

så 2 ind : 3*2^2-12*2+9 = -30

og neden under skal du bare lave nogle pile der går op ved + og pile der går ned ved -


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2007 af husse (Slettet)

nå den kom ikke helt frem

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2007 af husse (Slettet)

men du skal sætte 1 i venstre side af aksen og 3 i højre side
og under dem skal du skrive 0 og mellem nullerne skal du skrive -
og på den højre side af nuller + og på venstre side skal du også skrive +

Svar #12
02. december 2007 af Bruceboy (Slettet)

Nåår ja, self! vi plejer bare at kalde det for monotonilinjen. også fortegnsvariation.. Det mig der sover. - Tak for hjælpen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. december 2007 af husse (Slettet)

selv tak.....

Skriv et svar til: Monotoniintervaller - Hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.