Matematik

faktoriser

02. december 2007 af royal-chika (Slettet)
faktorisér polynomiet

f(x) = x^2 - 2 - 2

nogle der gider?

Svar #1
02. december 2007 af royal-chika (Slettet)

hov fejl* !

rettelse til:

f(x) = x^2 - x - 2

:D

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

brug kvardratsætning (a+b)(a-b)=a^2-b^2

x^2-x-2= (x-2)(x+1)

Svar #3
02. december 2007 af royal-chika (Slettet)

er det svaret ?

jeg troede man skulle regne diskriminaten og rødderne og sætte det ind i :

f(x) = a (x-x1) (x-x2)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

så er d´=9 og x1=2 og x2=-1 så ka du sætte ind

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

d=b^2-4ac=(-1)^2-4*1*(-2)=9

X=-b+-kvard´ratrod af d / 2*a= 1+-3/2 = 2 og -1 så må være 1(x-2)(x+1)
Ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

og bare fjern 1, har ingen betydning, men det er den anden måde der er rigtig -.. har lige fundet en opgave jeg har afl. og det var rigtig.. så du havde ret

Skriv et svar til: faktoriser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.