Matematik

Pytagoras

03. december 2007 af elgaardd (Slettet)
Jeg har en trekant hvor c er 3,1 og a er 7,3. Hvordan finder jeg så sidelængde b ?

Jeg er noget frem til at skulle finde kvadratroden af c2 - a2, men det kan min beskedne lommeregnger ikke regne ud nogle der kan hjælpe mig med at komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af badooo (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2

b^2 = c^2 - a^2 (vi trækker a^2 fra på begge sider)

b = sqrt(c^2 - a^2)

c = 3,1 og a = 7,3

b = sqrt(3,1^2 - 7,3^2) = regn selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Men det giver forresten ikke mening, da du kommer til at tage kvadratroden af et negativt tal.. det kan man ikke inden for de reele tal.

Hvis det derimod var hypotenusen c der var 7,3, kunne det godt lade sig gøre :)

Svar #3
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Jep, præcis. min lommeregner kunne heller ikke regne det ud. Så det er altså min lærer der har givet forkerte mål ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

Du har måske byttet om på a og c, det gælder nemlig at c>a.

Svar #5
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Nej, c er 3,1 og a = 7,3, tror det er min lærer der har kludret i bogstaverne... for c plejer altid at være hypotenusen og det er den ikke de dette tilfælde...

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Der mangler angivelser. Er der i det hele taget tale om en retvinklet trekant? Det kan der ikke være hvis c skal være hypotenusen og a en katete. Min teori: Jeres lærer har drillet jer og byttet om på bogstaverne sådan at i selv skal tolke trekanten og ikke bare plotte tallene ind på lommeregneren.
Pythagoras er: Den ene katete i anden plus den anden katete i anden er lig med hypotenusen i anden.

Svar #7
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Nej den er ikke retvinklet (kan man så bruge phytagoras?). Hvordan regner jeg den så?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Nej, så skal du have fat i de cosinus, sinus og tangens. Har du en vinkel i trekanten?


Svar #9
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Nej det har jeg ikke fået opgivet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Hvis det eneste du kender er 2 sider er det ikke muligt at beregne vinklerne+sidste side..

Hvis I har fået ppgaven for, må sidste oplysning ligge et eller andet sted.

Svar #11
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

De eneste vi har fået opgivet er side c og a og skal ud fra disse tal beregne b. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Nej, ikke hvis trekanten ikke er retvinklet.. så vidt jeg ved, men nu er der sikkert en detalje jeg overser.

Svar #13
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Hvad skal/kunne man gøre hvis vinkel B er retvinklet?

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2007 af nightvisionz (Slettet)

Hvis trekanten er retvinklet, så står svaret allerede i #1.

Hvis den ikke er, skal du benytte cosinusrelationerne, men så skal du også kende en vinkel.

Svar #15
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Den er retvinklet, men som også sagt i #2 kan jeg ikke tage kvadratroden af et negativt tal. Derved må opgaven så være uløselig da jeg ikke kender en vinkel i trekanten ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Du sagde sgu da lige at den IKKE var retvinklet..

Du har også sagt at jeres lærer har byttet om på tallene, så c ikke er hypotenuse. Hvilken side er hypotenuse?

Svar #17
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Sorry havde set forket, men den er retvinklet i B.

Nu er det a der er længst og derved hypotenuse.


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Hvis den er retvinklet i vinkel B, er b hypotenuse.. Men ellers:

b^2 + c^2 = a^2

b^2 = a^2 - c^2

b = sqrt(a^2 - c^2)

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvis b er hypotenusen:

b^2 = a^2 + c^2

b = sqrt(a^2 + c^2)

Svar #20
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Tusind tak for svaret ;-)

Skriv et svar til: Pytagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.