Matematik
Logaritme
03. december 2007 af
kaspx (Slettet)
Jeg skal finde t i følgende ligning, som jeg har regnet mig frem til:
e^t * (t+1) = e * (t+1)
I følge min TI-89 findes der to løsninger: t=1 og t=-1
Jeg mister en løsning et sted, men kan ikke se hvor:
ln(e^t * (t+1)) = ln(e * (t+1))
t + ln(t+1) = ln(t+1) + 1
t = 1
Nogen der kan hjælpe?
e^t * (t+1) = e * (t+1)
I følge min TI-89 findes der to løsninger: t=1 og t=-1
Jeg mister en løsning et sted, men kan ikke se hvor:
ln(e^t * (t+1)) = ln(e * (t+1))
t + ln(t+1) = ln(t+1) + 1
t = 1
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du ser på ligningen
e^t*(t+1) = e*(t+1)
er t = -1 jo trivielt en løsning, eftersom begge sider af lighedstegnet er 0 i dette tilfælde.
Hvis du ser på ligningen
e^t*(t+1) = e*(t+1)
er t = -1 jo trivielt en løsning, eftersom begge sider af lighedstegnet er 0 i dette tilfælde.
Svar #2
03. december 2007 af kaspx (Slettet)
Det har du selvfølgelig ret i, men kan det ikke regnes frem vha. logaritme funktioner?
Svar #3
03. december 2007 af goathunter (Slettet)
din ligninge kan omskrives til
(t+1)(e^t -e) = 0
Brug nulreglen.
(t+1)(e^t -e) = 0
Brug nulreglen.
Skriv et svar til: Logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
