Matematik

Er gået i sort. haster

03. december 2007 af per123 (Slettet)
bestem ved håndkrft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^2+5x+1 der er parallel med linjen med ligning y=x-8
ved ikke helt hvordan jeg skal løse det.
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hjælper det hvis jeg siger, at: f'(x)=a

Svar #2
03. december 2007 af per123 (Slettet)

nej

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Du differentiere f(x):

f'(x)=2x+5

Så har du linien:

y=x-8 og den ligner jo umiskendeligt den lineære funktion: y=ax+b

Dermed må a altså være lig 1, er du med?

Så da: f'(x)=a

Er: 1=2x+5

Løs ligningen og du har x. Så burde du kunne resten. Ellers må du spørge igen.

Svar #4
03. december 2007 af per123 (Slettet)

x bliver -2 skal jeg så indsætte x ind i f'(x)=2x+5??

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej i f(x), så finder du jo en y-værdi, som du kan bruge i din tangentligning (y=ax+b) sammen med a og x til at bestemme b.

Svar #6
03. december 2007 af per123 (Slettet)

min y-værdi bliver -13

Svar #7
03. december 2007 af per123 (Slettet)

min y-værdi bliver -13

Skriv et svar til: Er gået i sort. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.