Matematik
ensvinklede trekanter
04. december 2007 af
mm :) (Slettet)
http://i11.tinypic.com/6p8t9qd.jpg
hvordan regner jeg linje-stykket c ud?
hvordan regner jeg linje-stykket c ud?
Svar #1
04. december 2007 af dnadan (Slettet)
Hint:
I to ensvinklede trekanter, ved man at forholdet mellem to ens beliggende sider er konstant, heraf:
a1/a2=b1/b2=c1/c2=k
I to ensvinklede trekanter, ved man at forholdet mellem to ens beliggende sider er konstant, heraf:
a1/a2=b1/b2=c1/c2=k
Svar #2
04. december 2007 af mm :) (Slettet)
jeg har brugt formlen til at beregne a, men jeg ved ikke med c... ved a skulle jeg jo gange 6 med k, men her har jeg ikke noget tal at gange med for at finde frem til c?
Svar #3
04. december 2007 af DeciMat (Slettet)
Se på trekanterne med siderne 6 og 8 samt trekant med siderne c og 5
forholdet er så 6/8 = c/5 (disse trekanter er også ensvinklede)
c= 3,75
forholdet er så 6/8 = c/5 (disse trekanter er også ensvinklede)
c= 3,75
Skriv et svar til: ensvinklede trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
