Matematik

Multiplikator

06. december 2007 af Janeerendarling (Slettet)
Hej..

jeg skal isolere Y, i denne ligning
Y = c*(1–t)*Y + G + I + X – M + C0

resultater bliver Y= 1/c*(1-t)*G+C0.

jeg forstår ikke helt det 1 tal kommer fra jeg dividerer med?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er ikke korrekt, at

Y = c*(1–t)*Y + G + I + X – M + C0 =>
Y = 1/c*(1-t)*G + C0

Derimod har vi, at

Y = c*(1–t)*Y + G + I + X – M + C0 =>
Y = (G + I + X – M + C0)/(1 - c(1-t))

for c(1-t) != 1.

Svar #2
06. december 2007 af Janeerendarling (Slettet)

er multiplikatoreffekten, som hedder Y = (1)/(c*(1-t))*G + C0 så den kan du ikke bare lave om på

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2007 af dnadan (Slettet)

#2
Du skal isolere Y, dette gøres som vist i #1, det andet er ikke korrekt.

Svar #4
06. december 2007 af Janeerendarling (Slettet)

det forstår jeg ikke.. der står i mine papirer at det er Y = (1)/(c*(1-t))*G + C0

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2007 af dnadan (Slettet)

Y = c*(1–t)*Y + G + I + X – M + C0
<=>
Y-c*(1–t)*Y= G + I + X – M + C0
<=>
Y(1-c(1-t))=G + I + X – M + C0
<=>
Y=(G + I + X – M + C0)/(1-c(1-t))

Ergo må der være en fejl i dine papirer.

Skriv et svar til: Multiplikator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.