Matematik
diskriminant
06. december 2007 af
the-tharchan (Slettet)
funktionen er: f(x)=x^3+bx^2+3x+4
jeg differentiere og får 3x^2+2x+3
jeg har nu også b, men jeg ved ikke hvad b det står for, i opgaven står der at b er et tal.
jeg kan heller ikke finde en løsning hvis jeg skal finde f'(x)=0
opgaven lyder således, bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.
jeg forstår overhovedet ikke opgaven,
nogen der kan hjælpe mig på rette mig :)?
på ´forhånd tak
jeg differentiere og får 3x^2+2x+3
jeg har nu også b, men jeg ved ikke hvad b det står for, i opgaven står der at b er et tal.
jeg kan heller ikke finde en løsning hvis jeg skal finde f'(x)=0
opgaven lyder således, bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.
jeg forstår overhovedet ikke opgaven,
nogen der kan hjælpe mig på rette mig :)?
på ´forhånd tak
Svar #2
06. december 2007 af dnadan (Slettet)
Du har ikke differentieret korrekt, du glemmer helt b.
f(x)=x^3+bx^2+3x+4
f'(x)=3x^2+2bx+3
Overvej hvilke værdier f'(x)(for alle x) antager, hvis funktionen skal være voksende.
Når dette er gjort, så skulle du gerne komme frem til en ulighed, som så løses.
f(x)=x^3+bx^2+3x+4
f'(x)=3x^2+2bx+3
Overvej hvilke værdier f'(x)(for alle x) antager, hvis funktionen skal være voksende.
Når dette er gjort, så skulle du gerne komme frem til en ulighed, som så løses.
Skriv et svar til: diskriminant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
