Matematik
I NEED HELP !
06. december 2007 af
the-tharchan (Slettet)
hjælp til ulighed : 3x^2+2bx+3>0
facit skal være -3<b<3
jeg skal bruge den til en opgave.
jeg har fået lidt hjælp til den før, men jeg kan altså ikke komme videre, er der ikke lige nogen der hurtigt kan hjælpe mig :)?
facit skal være -3<b<3
jeg skal bruge den til en opgave.
jeg har fået lidt hjælp til den før, men jeg kan altså ikke komme videre, er der ikke lige nogen der hurtigt kan hjælpe mig :)?
Svar #2
06. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan man skal eliminere x fra uligheden. Men med kendskab til den oprindelige opgave, kan jeg oplyse, at man kan gøre således:
Diskriminanten opskrives:
d = (2b)² - 4*3*3
Diskriminanten skal være d<0.
0 > 4b² - 36
<=>
0 > sqrt(9)
Altså:
-3 < b < 3
eller
b = ]-3;3[
Diskriminanten opskrives:
d = (2b)² - 4*3*3
Diskriminanten skal være d<0.
0 > 4b² - 36
<=>
0 > sqrt(9)
Altså:
-3 < b < 3
eller
b = ]-3;3[
Svar #4
06. december 2007 af the-tharchan (Slettet)
tusind tak, fattede heller ikke rigtig hvordan jeg kunne isolere den :O, prøvede også på ti89 men det duede heller ikke :O
Skriv et svar til: I NEED HELP !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
