Matematik
Forskrifter og ligninger
06. december 2007 af
lydik19 (Slettet)
Hej
Har en matematik-aflevering, som snart skal afleveres og der er nogle opgaver jeg ikke forstår. Kunne man få noget hjælp? Tak.
Opg. 1: Omskriv 4x^2-12x til formen (ax+b)^2
Opg. 2: Undersøg om ½ er løsning til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2=0
Opg. 3: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
Opg. 4: Løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0
Opg. 5: Bestem en forskrift for den linære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3
Dette er opgaverne. Håber I kan hjælpe?
Har en matematik-aflevering, som snart skal afleveres og der er nogle opgaver jeg ikke forstår. Kunne man få noget hjælp? Tak.
Opg. 1: Omskriv 4x^2-12x til formen (ax+b)^2
Opg. 2: Undersøg om ½ er løsning til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2=0
Opg. 3: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
Opg. 4: Løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0
Opg. 5: Bestem en forskrift for den linære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3
Dette er opgaverne. Håber I kan hjælpe?
Svar #1
07. december 2007 af Teazy (Slettet)
1) tænk på at (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
2) sæt en 1/2 ind på x's plads og se om det gir 0.
3) sæt p(x) = 0 og -2 ind på x's plads, om undersøg hvorvidt det går op.
4) brug nulreglen - altså udnyt at a*b = 0 <-> a = 0 v b = 0
5) find a = (y2-y1)/(x2-x1) og b = y1-ax1 ved hjælp af dine 2 punkter
løs f(x) = 3 betyder at y = 3, som indsættes i forskriften for funktionen hvorefter x isoleres.
2) sæt en 1/2 ind på x's plads og se om det gir 0.
3) sæt p(x) = 0 og -2 ind på x's plads, om undersøg hvorvidt det går op.
4) brug nulreglen - altså udnyt at a*b = 0 <-> a = 0 v b = 0
5) find a = (y2-y1)/(x2-x1) og b = y1-ax1 ved hjælp af dine 2 punkter
løs f(x) = 3 betyder at y = 3, som indsættes i forskriften for funktionen hvorefter x isoleres.
Svar #2
07. december 2007 af lydik19 (Slettet)
Takker for svaret. Hvis jeg får problemer, kan jeg så kontakte dig igen?
Skriv et svar til: Forskrifter og ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
