Kommentarer til Studieportalen.dk

Redigerende redaktører

07. december 2007 af TanteOda (Slettet)
Opgaveredaktører: "Til siden er der knyttet nogle frivillige brugere, som gennemlæser og redigerer uploadede opgaver."

Hvor meget redigere de egentlig, for jeg har til dags dato endnu at se en rimelig opgave uden fejlformuleringern, almene danskfejl, kommafejl og andet.

Jeg er blot nysgerrig ud i hvad deres reele opgave består af. For det kan da vist ikke, og bør da heller ikke at være, at redigere en elevs mindre uhensigtsmæssige formuleringer.

TanteOda

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2007 af Mads (Slettet)

Nej, det er korrekt set at det ikke er det vi laver som opgaveredaktører.
Det er op til den enkelte redaktør hvorvidt vedkommende vil rette eventuelle fejl i en opgave.
Selv plejer jeg ikke at rette i teksterne, medmindre der kun er tale om taste og stavefejl. Er der for mange af disse afviser jeg opgaven og sender en besked til uploaderen om at opgaven vil kunne godtages når fejlene er rettet.

Men den primære funktion som opgaveredaktør er at sikre at det faglige indhold af opgaven er tilstrækkeligt, samt at sikre at indhold og beskrivelse, samt den tilknyttede karakter stemmer overens.

Mads

Svar #2
08. december 2007 af TanteOda (Slettet)

Tak for svar :-) Er det ofte, at I oplever ikke at kunne godkende en opgave?

TanteOda

Brugbart svar (2)

Svar #3
08. december 2007 af Mads (Slettet)

Nej, det sker ikke så ofte. Hovedreglen for godkendelsen af en opgave er at den har fået mindst karakteren 10 på den nye skala (9 på den gamle skala). Hvis ikke opgaveredaktøren er enig i denne vurdering, er det mest normale at opgaven uploades alligevel og at man så tilføjer en kommentar om dette.
Men langt de fleste opgaver opfylder dette krav, så det er faktisk næsten kun i tilfælde hvor der er angivet en karakter der ikke lever op til kravene her på siden at opgaven ikke godkendes.
Så der skal meget til for at en opgave ikke kan godkendes til upload her på siden, så længe lærerens vurdering ligger til 10 eller mere.

Men jeg kan godt følge dig i, at man da skulle tro at folk lige hurtigt rettede deres opgave igennem med lærerens rettelser før man vælger at uploade opgaven hertil. Men dette er altså bare ikke tilfældet...

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

#3
Nogle vælger dog naturligvis at rette opgaven, således at den er bedre for andre at drage nytte af.

Måske skulle man skrive en lille notits, der hvor man uploader, at det anbefales, at man retter eventuelle fejl, som læreren har påpeget.

Om det virker, vides ikke, men mon ikke, at det er værd at prøve :)

Brugbart svar (2)

Svar #5
21. december 2007 af rosiette (Slettet)

det er vel helelre ikke meningen opgaven skal kunne snydes med, synes ikke fejl eller stavefejl som sådan gør noget, så længe indholdet er oki. Opgaverne er vel ment som inspiration og ikke andet :-)

Skriv et svar til: Redigerende redaktører

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.