Spansk

Rettelse af lille tekst ;-)

10. december 2007 af elgaardd (Slettet)
Nogle der gider at rette denne tekst, har arbejdet meget på den, men har ligesom nogle løse ender her og der. Ville være en stor hjælp hvis nogle kunne hjælpe???


Paulas bedstefar er også hendes far, og derfor er hendes mor også hendes søster. Sole er Raimundas søster. De tager til landsbyen for at besøge moster Paula. De kører i bil. Selvom hun næsten ikke kan se laver (=tilbereder)hun kringler til niecerne. Hvor mærkeligt! Men bedstemor Irene hjælper moster Paula. Alle tror hun er død, men hun lever og er ikke et spøgelse. "Volver" betyder "at vende tilbage". Filmen har vundet mange priser. Filmens instruktør hedder Pedro Almodóvar. Han er fra Spanien. Penélope Cruz er også fra Spanien, fra hovedstaden Madrid.

Paulas abuelos es también Paulas padre, y por eso es Paulas madre también Paulas hermana. Sole es Raimundas hermana. Van para el pueblo para visitar (Moster?) Paula.
Van en coche. Aunque casi no ve nada, hace las rosquilla para las sobrina.(hvor mærkeligt?). Pero abuela Irene ayudar (moster?) Paula. Todos creer que es ha muerto, pero vive y es no una fantasma. "Volver" significa "Volver". La pelicula ha ganada muchas (priser?). El peliculas director llamo Pedro Almodóvar. Es de España. Penélope Cruz es tamvién de España, de la capital Madrid

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

har du lært at bruge genitiv?

genitiv = ejefald
bruges hvis man ejer noget fx bedstefars hat = el sombrero del abuelo
del er en sammentrækning af de el = del

Svar #2
10. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Lidt, ser den da helt håbløs ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

du skal huske at man ikke bruger genitiv på spansk på samme måde som man gør på dansk.. de sætter ikke s på, men bruger artiklerne..

paulas abuelos = el abuelo de Paula

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

mener moster = la hormiga men slå det lige op

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

hvor mærkeligt = cómo es extraño

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

du skal huske at bøje ayudar..

ayudar = at hjælpe

det skalbøjes i 3.pers. singularis da det er bedstemoren der hjælper

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

Todos creer que es ha muerto = men alle tror hun er har død?

ha skal du kun bruge når det er før nutid

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2007 af Snövs (Slettet)

men du skal i hvert fald rette alle de stedet hvor du har sat s på for at vise det er genitiv.. prøv at gør det, slå de ord op du mangler og så send den til mig.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2007 af heelpme (Slettet)

.

Skriv et svar til: Rettelse af lille tekst ;-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.