Matematik
Statistik (poisson-fordeling)
10. december 2007 af
heydesiz (Slettet)
Hej, har fået nogle opgaver til aflevering.. Et af opgaverne lyder således:
På en arbejdsplads har man undersøgt antal arbejdsulykker. I løbet af en uge forekommer der i gennemsnit 2 ulykker (en uge svarer til 7 dage).
a) Hvad er sandsynligheden for, at der ikke forekommer ulykker i løbet af næste uge?
Ved denne opgave har jeg bare brugt min grafregner således: 2nd-distr-poissonpdf..
Har svaret således: P(x=0)Poissonpdf(2,0)=0,1353
Tror den er rgtig nok..
B) Hvad er sandsynligheden for, at der forekommer mindre end 2 ulykker i løbet af næste uge??
Hvordan taster man dette ind?? Håber nogle kan hjælpe??
Tak på forhånd..
På en arbejdsplads har man undersøgt antal arbejdsulykker. I løbet af en uge forekommer der i gennemsnit 2 ulykker (en uge svarer til 7 dage).
a) Hvad er sandsynligheden for, at der ikke forekommer ulykker i løbet af næste uge?
Ved denne opgave har jeg bare brugt min grafregner således: 2nd-distr-poissonpdf..
Har svaret således: P(x=0)Poissonpdf(2,0)=0,1353
Tror den er rgtig nok..
B) Hvad er sandsynligheden for, at der forekommer mindre end 2 ulykker i løbet af næste uge??
Hvordan taster man dette ind?? Håber nogle kan hjælpe??
Tak på forhånd..
Svar #2
11. december 2007 af heydesiz (Slettet)
Ja, det ved jeg godt at man kan peden. Men lad os nu sige at det var et højere interval med mange flere tal. Hvordan gør man så?? Er ret sikker på at grafregneren kan gøre det på en eller anden måde..
Skriv et svar til: Statistik (poisson-fordeling)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
