Kemi

SRP - Reaktionskinetik - HJÆLP

10. december 2007 af Ikram1987 (Slettet)
Jeg er i øjeblikket i gang med at skrive min StudieRetningsProjekt. Jeg er stødt på en barriere som jeg simpelthen ikke kan kommer over.

1) Hvordan vil I finde en løsning til 3. ordensreaktion

2) En lille forklaring af 3. ordensreaktion

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

En reaktion hvor reaktionshastigheden afhænger af reaktanterne i 3. potens (summen af eksponenterne er 3).

Ved en monomolekylær reaktion (f.eks. nedbrydning af stof A) bliver nedbrydningshastigheden dA/dt = -kA^3

Løs ligningen ved integration, hvorved du får: A^-2 = A0^-2 - 3kt

Svar #2
11. december 2007 af Ikram1987 (Slettet)

Jeg har tidligere forsøgt at løse ligningen dA/dt = -kA^3, og løsningnen får jeg til at være: 1/(2*A^2)= k*t-(1/(2*A0^2).

HVordan kommer du frem til din løsning?

Svar #3
11. december 2007 af Ikram1987 (Slettet)

Efter længere studier er jeg netop kommet frem til en løsning, som minder meget om din:
A^-2=-2kt+A0^-2


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Lad S være et integrationstegn

dA/dt = -kA^3

SA^-3*dA = -kt

[-2*A^-2] (fra A0 til A) = -kt
=>
[A^-2] (fra A0 til A) = 2kt

A^-2 - A0^-2 = 2kt

HOV min oprindelige løsning var forkert - sorry!




Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Lad S være et integrationstegn

dA/dt = -kA^3

SA^-3*dA = -kt

[-2*A^-2] (fra A0 til A) = -kt
=>
[A^-2] (fra A0 til A) = 2kt

A^-2 - A0^-2 = 2kt

HOV min oprindelige løsning var forkert - sorry!




Skriv et svar til: SRP - Reaktionskinetik - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.