Matematik
trigometri
11. december 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hej,
Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave…
ABS er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de manglede sider og vinkler, når:
1) A = 43 grader og c = 5
B = 180 – (90+43)
B = 180 – 133
B = 47
Men nu ved jeg ikke hvordan jeg skal regne sidelængerne a og b ud?
Jeg ved det er et eller andet med sinus og cosinus.
Håber der er nogen der vil skubbe mig i gang J
Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave…
ABS er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de manglede sider og vinkler, når:
1) A = 43 grader og c = 5
B = 180 – (90+43)
B = 180 – 133
B = 47
Men nu ved jeg ikke hvordan jeg skal regne sidelængerne a og b ud?
Jeg ved det er et eller andet med sinus og cosinus.
Håber der er nogen der vil skubbe mig i gang J
Svar #2
11. december 2007 af mathon
få det nu lært!!!
...det hedder TRI-GONO-METRI (egt. tre-vinkel-måling - gonos = vinkel)
...det hedder TRI-GONO-METRI (egt. tre-vinkel-måling - gonos = vinkel)
Svar #3
11. december 2007 af Lisa02 (Slettet)
okay, skal jeg nok få lært.
Men hvad mener du med #1? Er der ikke en fremgangsmåde?
Men hvad mener du med #1? Er der ikke en fremgangsmåde?
Svar #5
11. december 2007 af mathon
cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen:
cos(43°) = b/c hvoraf
b = c*cos(43°)
sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen:
sin(43°) = a/c hvoraf
a = c*sin(43°)
cos(43°) = b/c hvoraf
b = c*cos(43°)
sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen:
sin(43°) = a/c hvoraf
a = c*sin(43°)
Skriv et svar til: trigometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
