Matematik

Hjernen er stået af!

11. december 2007 af Alkymisten (Slettet)
Har siddet og srevet samt regnet hele dagen, hvilket har ført til at jeg har mistet overblikket, sidder med følgende opgave og kan ikke rigtigt finde en taktik!

Opgaven:

I et koordinatsystem ligger 3 punkter: A=(2,1), B=(12,4), C=(a,24)

Bestem a så længden AC = længden BC

En der kan biddrage med lidt hjælp, eller hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af crew (Slettet)

bruge sin eller cos?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2007 af apandersen (Slettet)

Husk på at måden man finder en afstand mellem to punkter udfra koordinaterne er på følgende måde:

|AC| = KVROD((24-1)^2+(a-2)^2)

Regn selv den ud og regn også |BC| ud på samme måde. Så skal du sætte de to ligninger |AC|=|BC| og isolere a.

Bare skriv hvis du stadig har problemer.

Svar #3
11. december 2007 af Alkymisten (Slettet)

Selvfølgelig, jeg sætter det da bare om som enligning hvori a er den ubekendte! :o

Tak! :D

Svar #4
11. december 2007 af Alkymisten (Slettet)

hmmm

der går umiddelbart kage i den! :S

jeg kan jo ikke sætte a^2 i Kvrod?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2007 af apandersen (Slettet)

|AC| = KVROD((24-1)^2+(a-2)^2)
|BC| = KVROD((24-4)^2+(a-12)^2)

Så sætter du dem lig med hinanden:

KVROD((24-1)^2+(a-2)^2)=KVROD((24-4)^2+(a-12)^2)

Og kvadrerer dem på begge sider:

(24-1)^2+(a-2)^2=(24-4)^2+(a-12)^2

Så ved hjælp af kvadratet på en to-ledet størrelse ophæver du parenteserne og isolerer a.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2007 af mathon

A=(2,1), B=(12,4), C=(a,24)
|AC| = sqr[(a-2)^2+(24-1)^2] = sqr[(a-2)^2+23^2]

|BC| = sqr[(a-12)^2+(24-4)^2] = sqr[(a-12)^2+20^2]


|AC| = |BC| eller

sqr[(a-2)^2+23^2] = sqr[(a-12)^2+20^2], hvoraf

(a-2)^2+23^2 = (a-12)^2+20^2

a^2-4a+2^2+23^2 = a^2-24a+12^2+20^2

-4a+2^2+23^2 = -24a+12^2+20^2

-4a+533 = -24a+544

-4a+24a = 544-533

20a = 11

a =(11/20) = (55/100) = 0,55

Skriv et svar til: Hjernen er stået af!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.