Matematik

Parabel

12. december 2007 af crew (Slettet)
hej.

jeg ved godt denne opgave er svær at forklare uden nogen skitse.

jeg har en ligning for en parabel: y=x^2-x-2.

Jeg skal bestemme toppunktet for parablen og skitsere den. hvordan gør jeg???????

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2007 af Garbokranen (Slettet)

x-koordinaten til toppunktet for en parabel er givet ved -b/2a og y-koordinaten -d/4a

Svar #2
12. december 2007 af crew (Slettet)

okay? :) hehe. jamen kan du hjælpe mig med at nå frem til en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2007 af Garbokranen (Slettet)

y=ax^2+bx+c. I dit tilfælde er a=1, b=-1 og c=-2. Det skal du sætte ind i de formler jeg gav dig for at finde toppunktet

Svar #4
12. december 2007 af crew (Slettet)

Vent lidt. :) Jeg er ikke helt med. Skal jeg sige: y=1x^2+(-1x)+c?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2007 af Garbokranen (Slettet)

Det er ikke for at være ubehøvlet, men jeg vil anbefale dig, at du lige læser lidt op på andengradsligninger i din bog.

Svar #6
12. december 2007 af crew (Slettet)

okay. :d det vil jeg gøre. :D

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.