Matematik
Partialbrøksopsliting
13. december 2007 af
dk_xpy (Slettet)
Hej alle sammen..
jeg skal opsplitte det nedeste partial brøk.. nogen der kan give et hint?
.
b(x)=(65-4x)/((x^2)+(5x)-50))
jeg skal opsplitte det nedeste partial brøk.. nogen der kan give et hint?
.
b(x)=(65-4x)/((x^2)+(5x)-50))
Svar #1
13. december 2007 af mathon
b(x)=(65-4x)/((x^2)+(5x)-50)) = (65-4x)/((x+10)(x-5)) =
(65-4x)[0,2/(x-5)-0,2/(x+10)] = (65-4x)*0,2(1/(x-5)-1/(x+10)) =
(13-0,8x)*(1/(x-5)-1/(x+10)) = (13-0,8x)/(x-5) - (13-0,8x)/(x+10)
(65-4x)[0,2/(x-5)-0,2/(x+10)] = (65-4x)*0,2(1/(x-5)-1/(x+10)) =
(13-0,8x)*(1/(x-5)-1/(x+10)) = (13-0,8x)/(x-5) - (13-0,8x)/(x+10)
Svar #2
13. december 2007 af sheaf (Slettet)
Rødderne i nævnerpolynomiet er -10 og 5. Den søgte partialbrøksfremstilling har derfor formen
a/(x+10) + b/(x-5)
hvor a og b er reelle tal fastlagt af betingelsen
a(x-5) + b(x+10) = -4x+65, eller, hvad der er det samme, af
a + b = -4
10b - 5a = 65
Løs disse to ligninger.
a/(x+10) + b/(x-5)
hvor a og b er reelle tal fastlagt af betingelsen
a(x-5) + b(x+10) = -4x+65, eller, hvad der er det samme, af
a + b = -4
10b - 5a = 65
Løs disse to ligninger.
Skriv et svar til: Partialbrøksopsliting
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
