Matematik
kontinuert
13. december 2007 af
linee-piigen (Slettet)
hvad er en kontinuert funktion? altså beskrevet med ord, ikke bar at det er en graf uden "hakker" , :)
Svar #1
13. december 2007 af Zalam (Slettet)
Altså simpelt kan du jo sige, at det er en graf du kan tegne uden at løfte blyanten.
vil du sige det anderledes er der to forudsætninger for den er kontinueret
1) funktionen for f er defineret i a
2 grænseværdien i a er lig med funktionsværdien f(a), både fra venstre og højre side.
du kan skrive: lim for f(x) --> a+ - = f(a)
vil du sige det anderledes er der to forudsætninger for den er kontinueret
1) funktionen for f er defineret i a
2 grænseværdien i a er lig med funktionsværdien f(a), både fra venstre og højre side.
du kan skrive: lim for f(x) --> a+ - = f(a)
Svar #4
14. december 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Det betyder, at a ligger i definitionsmængden, hvilket vil sige, at man kan tage f af a. Altså at der findes et tal f(a). Eksempelvis er funktionen f(x) = 1/x ikke defineret i a=0, da f(0) = ? ikke kan lade sig gøre!
Der er lidt rod med notationen i det ovenstående, man skriver:
f(x) --> f(a) for x --> a+-
Jeg forstår ikke lige, hvor det uendelige kommer ind heller... Det læses "funktionsværdien af f går mod f af a, når x går mod a fra højre eller venstre".
Der er lidt rod med notationen i det ovenstående, man skriver:
f(x) --> f(a) for x --> a+-
Jeg forstår ikke lige, hvor det uendelige kommer ind heller... Det læses "funktionsværdien af f går mod f af a, når x går mod a fra højre eller venstre".
Svar #5
14. december 2007 af linee-piigen (Slettet)
okay, tak for hjælpen, vil se om jeg kan prøve at forstå det :)
Skriv et svar til: kontinuert
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
