Matematik
Bevis
15. december 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, en der kan hjælpe med denne her lille sætning, med hvordan den forklares. Jeg vil sætte ekstra meget prsi på,hvis der er en der ville skrive fremgangsmåden i ord, hvad man gør helt præcis.:)
Sætning 8:
For alle naturlige tal n gælder det, at tallet 9^n -1 er deleligt med 8.
Hint til bevis:
Vis at sætningen er gyldig for n=1. Antag at sætningen gælder for n og vis at den gælder for n+1. husk at hvis 8 går op i et tal x, så findes der et tal p, hvor x=8*p.
På forhånd mange gange tak
Sætning 8:
For alle naturlige tal n gælder det, at tallet 9^n -1 er deleligt med 8.
Hint til bevis:
Vis at sætningen er gyldig for n=1. Antag at sætningen gælder for n og vis at den gælder for n+1. husk at hvis 8 går op i et tal x, så findes der et tal p, hvor x=8*p.
På forhånd mange gange tak
Svar #1
15. december 2007 af dnadan (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=439018
Svar #2
15. december 2007 af Mikkat (Slettet)
Hvis 8 går op i 9^n-1 kan 9^n-1 skrives som 8*p
Du skal vise, at 8 går op i 9^(n+1)-1
Omskriv 9^(n+1) til 9^n*9-1 og brug at 9^n-1 skrives som 8*p
Du skal vise, at 8 går op i 9^(n+1)-1
Omskriv 9^(n+1) til 9^n*9-1 og brug at 9^n-1 skrives som 8*p
Skriv et svar til: Bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
