Matematik
PLZ:'(
16. december 2007 af
Tina17 (Slettet)
Er der nogen der gider hjælpe mig med at differentie de funktioner plz :(
Jeg ved at man skal brug regnereglerne som divisionregneregl og produktregneregl. men alligevel ved ikke hvad er different af 4x og sådan noget.
er der nogen der gider og komme med nogle mellemregninger så ku se det for mig selv .
tak på forhånd:)
a)f(x)=4x+2/3x^-3
b)f(x)=x^-2(rodx+3)
c)f(x)=6*rodx*(8x^-2-5x^-3)
Jeg ved at man skal brug regnereglerne som divisionregneregl og produktregneregl. men alligevel ved ikke hvad er different af 4x og sådan noget.
er der nogen der gider og komme med nogle mellemregninger så ku se det for mig selv .
tak på forhånd:)
a)f(x)=4x+2/3x^-3
b)f(x)=x^-2(rodx+3)
c)f(x)=6*rodx*(8x^-2-5x^-3)
Svar #1
16. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
a)f(x)=4x+2/3x^-3 =>
Bare del den op i: 4x, det giver i hvert fald 4. Og x^-3 det giver -3x^-4 Sæt det sammen og få:
f'(x) = 4 + (-3*2/3)*x^-4 = 4 + (-2)*x^-4
Ligeledes med de andre. Brug din lommeregner til at tjekke
Bare del den op i: 4x, det giver i hvert fald 4. Og x^-3 det giver -3x^-4 Sæt det sammen og få:
f'(x) = 4 + (-3*2/3)*x^-4 = 4 + (-2)*x^-4
Ligeledes med de andre. Brug din lommeregner til at tjekke
Skriv et svar til: PLZ:'(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
