Matematik
Lineær uafhængig
16. december 2007 af
pdebes (Slettet)
Betragt afbildningen L : C^2(R) -> C(R) givet ved
L(u)(t) = u''(t) - 2u'(t) + 5u(t)
(R= de reelle tal)
-find en basis for ker(L), bestående
af reelle funktioner.
Jeg er kommet frem til at det må være
a*exp(x)*cos(2*x)+b*exp(x)*sin(2*x)
, men hvordan viser jeg at de er lineært uafhængige?
L(u)(t) = u''(t) - 2u'(t) + 5u(t)
(R= de reelle tal)
-find en basis for ker(L), bestående
af reelle funktioner.
Jeg er kommet frem til at det må være
a*exp(x)*cos(2*x)+b*exp(x)*sin(2*x)
, men hvordan viser jeg at de er lineært uafhængige?
Svar #1
16. december 2007 af pdebes (Slettet)
Jeg går ud fra at jeg skal sætte den lig 0, så
a*exp(x)*cos(2*x)+b*exp(x)*sin(2*x)=0
og vise at den eneste løsning er at a og b er lig 0, men hvordan?
a*exp(x)*cos(2*x)+b*exp(x)*sin(2*x)=0
og vise at den eneste løsning er at a og b er lig 0, men hvordan?
Skriv et svar til: Lineær uafhængig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
