Matematik

F(x) - hvad vil det sige?

16. december 2007 af Fjongejohn (Slettet)
hej , igen :) .

jeg står fuldstændig på barbund med det her.

hvad vil det sige at f(x)=10 ? /:

Nogle der kan hjælpe ?

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af janko (Slettet)

hvis f(x) = 10, så er funktionen lig med 10, hvilket betyder at er bare er en vandret linje på grafen, der skærer 10 på y-aksen..

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af peter lind

Hvis funktionen er defineret på den måde betyder det at funktionen giver værdien 0 for alle værdier af x.

Hvis funktionen er givet ved et eller andet funktionsudtryk betyder det at du skal finde de x for hvilket f(x) = 0, eller med andre ord at du skal løse ligningen f(x)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af n.soendergaard (Slettet)

Du må have nogle flere oplysninger om dette problem.
Normalt vil det mene at, funktionen af x er lig 10, da vil jeg mene at du skal bestemme den x-værdi der gør din funktion lig 10.

mvh Niels S

Svar #4
16. december 2007 af Fjongejohn (Slettet)

men jeg skal løse ligningen ?
vil det bare sige at svaret er :
den vandrette linje slærer y-aksen på 10 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af janko (Slettet)

men noget stemmer ikke..
det passer ikke med din overskrift kan jeg se..


når der står store F, betyder det stamfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af janko (Slettet)

#2, nej.. du mangler blot et et-tal så er vi enige om fomulering:
Hvis funktionen er defineret på den måde betyder det at funktionen giver værdien 10 for alle værdier af x.

Svar #7
16. december 2007 af Fjongejohn (Slettet)

her er min opgave:

Løs liningen f(x)= 10

mere får jeg ikke af vide.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Og det er ikke bare en delopgave i en længere opgave? Hvis den er det har du højst sandsynligt fået et udtryk for f(x) i en tidligere delopgave.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2007 af dnadan (Slettet)

Dette er en delopgave, heraf må du have en opgave lige inden, hvori du har fundet f(x)

Svar #10
16. december 2007 af Fjongejohn (Slettet)

hele opgaven er følgende:
Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne (4,-5) og (7, 1).
Beregn en forskrift for f.
Løs ligningen f(x) = 10

Færdig, slut :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Så har du jo også fundet en forskrift for f(x) i den forrige opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2007 af janko (Slettet)

find først forskriften udefra de opgivne punkter, sæt det derefter lig med 10!

Svar #13
17. december 2007 af Fjongejohn (Slettet)

tak tak :)

Skriv et svar til: F(x) - hvad vil det sige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.