Matematik

f' og f''

16. december 2007 af sanneroeper (Slettet)
nogen der kan forklarer f' og f''?
andet end f' er monotoniforhold og f'' er vendetangent?

hvad viser det hvis f' ikke har nogle nulpunkter? fordi diskriminanten er negativ ? :S

skulle gerne kunne skrive nogle konkrete konklusioner på mine udregninger :s men det kniber lidt..

håber nogen kan hjælpe med et lille hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2007 af Zalam (Slettet)

f´er hældningen af en funktion fx.
f´´ er hældningen i/af hældningen

det er meget kort forklaret, men det er kort fortalt hvad de er.

Svar #2
16. december 2007 af sanneroeper (Slettet)

men hvad kan man fortolke af det ?
jeg har en omkostningfunktion uden nulpunkter og med vendetangent i 2460 stk.? hm..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2007 af Zalam (Slettet)

når du differentiere er vi enige om du finder hældningen, finder du i princippet hastigheden/tilvæksten, som omkostningerne stiger med.

Når du så differentiere igen finder du stigningstallet for tilvæksten / hastigheden.

Jeg ved ikke om det er godt forklaret, eller forståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2007 af Zalam (Slettet)

Skriver lige mit indlæg om for det blev da noget juks.

NÅr du finder f´(x) finder du hældningen, dette kan du også sige er hastigheden / tilvæksten du finder.

Når du så finder f´´(x) finder du stigningstallet for hastigheden/tilvæksten, af dette kan du så se hvor hurtigt, at det udvikler sig.

Svar #5
16. december 2007 af sanneroeper (Slettet)

hvis jeg så har f(x) til at være:
5E-06x3-0,036904762x2+168,57143x+201904,76
vil
f’(x) = 1,5*10-5x2-0,074x+168,571

og f’’(x)= 3*10-5x-0,074


de eneste beregninger jeg så kendte til var nulpunkter mht. f' hvor der i dette tilfælde ikke er nogle da d er negativ??
og så vendetangenten der giver 2460 ?

men har intet med hældning eller hastighed med? :s har jeg vidst ikke helt forstået..


hvad vil det så sige hældningen er? bare f'(x)'s resultat?
f’(x) = 1,5*10-5x2-0,074x+168,571

lidt forvirrende..
:)

Svar #6
16. december 2007 af sanneroeper (Slettet)

jeg har funktionen som er en typisk omkostningsfunktion? hvor den skifter fra degressiv til progressiv.
men skal jeg også tegne f' og f'' eller viser de ikke noget grafisk set?

Skriv et svar til: f' og f''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.