Matematik
udlednings af differentialligning
17. december 2007 af
Suu (Slettet)
Hej.
Er ved at lave SRP i fagene kemi og matematik om reaktionskinetik, og sidder fast, så håber nogle kan hjælpe mig.
Har følgende ligning: (2. ordens reaktion)
?1/(([A]0-y)*([B]0-y)) dy = ?k dt
Og ved, at jeg skal finde frem til:
ln(([B]/[B]0)/([A]/[A]0))=([B]0-[A]0)*k*t
Men kommer frem til:
ln((y-[B]0)/(y-[A]0))=([A]0-[B]0)*k*t
Har brugt separation af de variable + opløsning i partialbrøker (hvilket jeg har fået at vide af min lærer jeg skal).
Nogle der kan hjælpe mig med hvad jeg har gjort galt?
Ved ikke hvordan man indsætter link, så hvis der er nogle som vil se det ville det være rart hvis i forklarede det også :b
Eller det er måske også rigtigt det jeg er kommet frem til ?
? = integrationstegn
Er ved at lave SRP i fagene kemi og matematik om reaktionskinetik, og sidder fast, så håber nogle kan hjælpe mig.
Har følgende ligning: (2. ordens reaktion)
?1/(([A]0-y)*([B]0-y)) dy = ?k dt
Og ved, at jeg skal finde frem til:
ln(([B]/[B]0)/([A]/[A]0))=([B]0-[A]0)*k*t
Men kommer frem til:
ln((y-[B]0)/(y-[A]0))=([A]0-[B]0)*k*t
Har brugt separation af de variable + opløsning i partialbrøker (hvilket jeg har fået at vide af min lærer jeg skal).
Nogle der kan hjælpe mig med hvad jeg har gjort galt?
Ved ikke hvordan man indsætter link, så hvis der er nogle som vil se det ville det være rart hvis i forklarede det også :b
Eller det er måske også rigtigt det jeg er kommet frem til ?
? = integrationstegn
Svar #1
17. december 2007 af Suu (Slettet)
jeg ved også at [A]=[A]0-y og [B]=[B]0-y
Please, er der ikke bare en der kan hjælpe mig lidt på vej ?
Please, er der ikke bare en der kan hjælpe mig lidt på vej ?
Skriv et svar til: udlednings af differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
