Matematik

Fortegnsvariation?

17. december 2007 af RikkeKring (Slettet)
nogle der kan give lidt hjælp og en forklaring på hvad det er , og evt. et eksempel?
så vil jeg være lykkelig.
på forhånd tak.



Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er når et udtryk skrifter fortegn!

Eksempel:
Funktionen f(x) = x er negativ for x < 0 og positiv for x > 0, så den skrifter fortegn omkring x = 0.

Svar #2
17. december 2007 af RikkeKring (Slettet)

hm (:
kan du ikke lave eksempel.
f.eks. hvis jeg har en forskrift der siger: f(x)=3x+7

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jamen jeg har jo lige givet dig et eksempel, men jeg kan da godt tage den anden funktion også.

Funktionen f(x) = 3x+7 er negativ for x < -7/3 og positiv x > -7/3, så f har et fortegnsskrift for x = -7/3.

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Den skifter jo ikke retning...
F.eks. f(x)=x^2 - den ved du hvordan ser ud, ikke?

Det ses, at f'(x)=2x. Så løser du f'(x) = 0, som giver x=0.
Altså skifter f'(x) fortegn ved x=0 - det betyder, at f(x) skifter retning ved x=0. Hvis du tjekker f'(-1) og f'(1) kan du se, at f(x) har minimum ved x=0.

Svar #5
17. december 2007 af RikkeKring (Slettet)

hm okay .
nu forstår jeg..
men der nogle måder at skrive det på.
f(x) er > o "tilhørende" i [-3;7]
f(x) er < o "tilhørende" i [-7;3]

eller noget?

Svar #6
17. december 2007 af RikkeKring (Slettet)

jeg har skullet lave en emneopgave om funktioner, nogle der vil tage et kig på den og sige om der er noget som mangler?
er i tvivl om når det er funktion om det så også inkludere 2.gradspolynomier?

Skriv et svar til: Fortegnsvariation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.