Dansk

Korrektur på indledning (3/4side)

19. december 2007 af jallestar (Slettet)
Hej, jeg er i gang med min større skriftlige opgave, som jeg skriver i matematik. Da indledningen giver førstehåndsindtrykket ønsker jeg selvfølgelig at denne skal være så optimal som mulig. Derforhåber jeg at der sidder en venlig sjæl derude med ekstra sporglig kompetance, som gider bruge 5 minutters tid på at rette denne igennem for alle tænkelige fejl. Forslag til forbedring af formuleringer er også velkommen.


Indledningen:

Lige siden sent i grundskolen har matematikken fanget mig, men det var især efter min start i 2.HF, jeg virkelig fik øjnene op for faget. Matematikken blev sjovere i takt med niveauet steg og antallet af elever blev reduceret markant grundet det nu var et tilvalgsfag, hvilket betød bedre stemning. En anden ting jeg fik øjnene op for, var filosofi, et fag jeg holder meget af, og det var derfor helt ideelt at jeg fik udleveret en matematisk opgave med et filosofisk twist, på trods af at mit sidste punkt i problemformuleringen nu trak en tot hår, eller to, ud.

I opgaven forklarer jeg om de mest basale elementer af Descartes analytiske geometri; såsom koordinatsystemet, punkter og linjer hertil, ligninger og relateret formler. Jeg beviser forskellige sætninger, udfører et regneeksempel og til sidst gør jeg rede for hvem Filosoffen Descartes var og hvilken relevans han har til opgavens emne. Jeg kommer også kort omkring Peit Hein og hans verdenskendte Superellipse.

De første afsnit, har primært været baseret på viden jeg havde opnået forud opgaven, fra forskellige matematiske lærebøger, med afsnit omhandlende den analytiske geometri. I afsnittet om Descartes, har jeg læst tre bøger omhandlende filosofi, og en enkelt ekstra matematisk lærebog, alle fra skolens bibliotek.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2007 af tipsywoman (Slettet)

Jeg vil med glæde forsøge :o)


Lige siden sent i grundskolen har matematikken fanget mig, men det var især efter min star i 2.HF, at jeg virkelig fik øjnene op for faget. Matematikken blev sjovere i takt med, at niveauet steg og antallet af elever blev reduceret markant, som følge af at faget nu er blevet et tilvalgsfag, hvilket betød bedre stemning. En anden ting som jeg fik øjnene op for var filosofi, som er et fag jeg holder meget af. Derfor var det helt ideelt, at jeg fik udleveret en matematisk opgave med et filosofisk twist også på trods af, at mit sidste punkt i problemformuleringen (mener du ikke opgaveformuleringen? der er forskel!) nu trak en tot hår, eller to, ud.

I opgaven forklarer jeg de mest basale elementer i Dscartes analytiske geometri; såsom koordinatsystemet, punkter og linjer, herunder ligninger og relateret formler. Jeg beviser forskellige sætninger, udfører et regneeksempel og til sidst redegøre jeg for, hvem filosoffen Descartes var, og hvilken relevans han har til opgavens emne. Jeg kommer også kort indpå Peit Hein og hans verdenskendte Superellipse.

De første afsnit er primært baseret på viden, som jeg havde opnået forud for opgaven igennem forskellige matematiske lærerbøger, der indeholdte afsnit, der omhandlede den analytiske geomtri. I afsnittet om Descartes har jeg læst tre bøger, der omhandlede filosofi og en enkelt ektra matematik lærerbog. Alle bøger findes på skolen bibliotek.

____

Meget fint må jeg sige :o)

Skriv et svar til: Korrektur på indledning (3/4side)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.