Matematik
lampe
20. december 2007 af
Janeerendarling (Slettet)
En lampe er ophængt lodret over centrum af et rundt bord med radius 0,75 m. I punktet P på bordkanten danner lysstrålen fra lampen vinklen v med vandret. Afstanden fra lampen til punktet P betegnes d.
Det oplyses, at intensiteten I af lyset fra lampen i punktet P kan bestemmes
ved hjælp af formlen
I=k*(sin(v)(d^2), hvor k er en positiv konstant.
Gør rede for, at I=k*(h/h^2+0,75^2)^2/3
Bestem den værdi af højden h, som giver den største intensitet i P.
Det oplyses, at intensiteten I af lyset fra lampen i punktet P kan bestemmes
ved hjælp af formlen
I=k*(sin(v)(d^2), hvor k er en positiv konstant.
Gør rede for, at I=k*(h/h^2+0,75^2)^2/3
Bestem den værdi af højden h, som giver den største intensitet i P.
Svar #1
20. december 2007 af ibibib (Slettet)
Ved hjælp af Pythagoras og potensregneregler kan du vise at
I=k·h·(h²+0,75²)^(3/2).
Har du skrevet det korrekt?
I=k·h·(h²+0,75²)^(3/2).
Har du skrevet det korrekt?
Skriv et svar til: lampe
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
