Matematik
Udregning af retvinklet trekant
28. december 2007 af
S0me0ne (Slettet)
Hej.
Jeg har denne opgave:
"På Jens Hansens bondegård findes en kvadratisk mark, der er 120 m på hver led. Inde på marken ligger en brønd, og Jens Hansen ved, at brønden har samme afstand til de to hjørner A og B som til siden CD. Han plejer at driller sine gæster med spørgsmålet: Hvor stor er denne afstand?
I øjeblikket har jeg delt trekanten op i 2 dele (se billedet), og har en længde på 60 og en vinkel på 90 grader.
Billede af den kvadratiske mark:
http://img297.imageshack.us/img297/2030/trekantmz1.png
Billede af opdelt trekant:
http://img181.imageshack.us/img181/2313/triangleofdoomat0.jpg
Jeg har denne opgave:
"På Jens Hansens bondegård findes en kvadratisk mark, der er 120 m på hver led. Inde på marken ligger en brønd, og Jens Hansen ved, at brønden har samme afstand til de to hjørner A og B som til siden CD. Han plejer at driller sine gæster med spørgsmålet: Hvor stor er denne afstand?
I øjeblikket har jeg delt trekanten op i 2 dele (se billedet), og har en længde på 60 og en vinkel på 90 grader.
Billede af den kvadratiske mark:
http://img297.imageshack.us/img297/2030/trekantmz1.png
Billede af opdelt trekant:
http://img181.imageshack.us/img181/2313/triangleofdoomat0.jpg
Svar #1
28. december 2007 af ibibib (Slettet)
I din "opdelte trekant" er
b=120-x.
Benyt Pythagoras.
Det giver x=75.
b=120-x.
Benyt Pythagoras.
Det giver x=75.
Svar #2
28. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Opstil to ligninger:
Ligning 1: h^2 = x^2 - (60m)^2
Ligning 2: x = 120m - h
Dette er to ligninger med to ubekendte.
Først isoleres h i ligning 2.
x = 120m - h <=> h = x - 120m
Indsæt så denne ligning for h i ligning 1.
(x - 120m)^2 = x^2 - (60m)^2
Isoler x.
Ligning 1: h^2 = x^2 - (60m)^2
Ligning 2: x = 120m - h
Dette er to ligninger med to ubekendte.
Først isoleres h i ligning 2.
x = 120m - h <=> h = x - 120m
Indsæt så denne ligning for h i ligning 1.
(x - 120m)^2 = x^2 - (60m)^2
Isoler x.
Skriv et svar til: Udregning af retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
