Matematik

additionsproblem

29. december 2007 af HenningPR (Slettet)
Hej !

Jeg skriver angående et additionsproblem.

Hvordan løser jeg følgende?

1+(1/2)+(1/3)+(1/4)+(1/5)... osv.

Bare et eksempel.

Og hvis jeg så skal have den til at fortsætte?

dvs:

1+(1/2)+(1/3)+(1/4)+(1/5)+...+(1/1000000)=?

Nogen der kender en løsningsmetode? :)

På forhånd tak.

Hilsen HP

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

vil du se hvordan man gøre det på lommeregner

Svar #2
29. december 2007 af HenningPR (Slettet)

Det er fint, ja.

Svar #3
29. december 2007 af HenningPR (Slettet)

Det er fint, ja. Bare en eller anden metode.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Forummets TeX ser ud til at være nede, så jeg kan kun henvise til Sigma: http://upload.wikimedia.org/math/5/8/0/580e582a01321289628be3640c22da5f.png

Derved skriver du:

(1000000)Sigma(i=1) (1/i)

som er lig med

(1/1) + (1/2) + (1/3) ... (1/1000000)

Svar #5
29. december 2007 af HenningPR (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Hilsen HP

Svar #6
29. december 2007 af HenningPR (Slettet)

\sum_{i=1}^{x}(1/i)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

http://mathworld.wolfram.com/GeometricSeries.html

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Nemlig.

Skriv et svar til: additionsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.