Matematik
Optimering
31. december 2007 af
Christina_l (Slettet)
Jeg skal minimere denne ligning:
A=h*b+((½b*½b)/2)*h*2+b*½*b
Jeg har så brug for en anden ligning som jeg kan indsætte i ovenstående. Og der har jeg så denne:
h=40/b^2
Når jeg indsætter den får jeg følgende ligning:
A=40/b+½b^2+10
Spørgsmålet er så: Hvordan differentiere jeg denne ligning? Programmet gider heller ikke at differentiere det, så giver den en fejlmeddelsese når jeg prøver.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd mange tak :)
A=h*b+((½b*½b)/2)*h*2+b*½*b
Jeg har så brug for en anden ligning som jeg kan indsætte i ovenstående. Og der har jeg så denne:
h=40/b^2
Når jeg indsætter den får jeg følgende ligning:
A=40/b+½b^2+10
Spørgsmålet er så: Hvordan differentiere jeg denne ligning? Programmet gider heller ikke at differentiere det, så giver den en fejlmeddelsese når jeg prøver.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd mange tak :)
Svar #1
31. december 2007 af sigmund (Slettet)
Efter de sædvanlige regler for differentiation, så er
A' = b - 40/b².
Hvis du ellers har tastet alt korrekt ind, så er det et usædvanlig dårligt matematikprogram, du har fat i... Noget siger mig, at du laver en fejl når du indtaster udtrykket i dit program...
A' = b - 40/b².
Hvis du ellers har tastet alt korrekt ind, så er det et usædvanlig dårligt matematikprogram, du har fat i... Noget siger mig, at du laver en fejl når du indtaster udtrykket i dit program...
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
