Matematik

Sandsynlighedsopgaver

01. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)
Er der nogen, som vil hjælpe mig?

I den ene pdf-fil "07a" er det opgave 1 punkt 3 og 4. Opg. 2 punkt 4.

I den anden pdf-fil "07b" er det opgave 1 punkt 5 og 6. Opg. 2 punkt 3.

http://peecee.dk/upload/view/87782

http://peecee.dk/upload/view/87783


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du får næppe svar, dine link er totalt blanke i hvert fald på min computer, men den er også snart en oldsag.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2008 af sigmund (Slettet)

"07a.pdf":

opg. 1.3) Vi har Cov(X,Y) = E[(X-mu_X)*(Y-mu_Y)], hvor mu_X = E(X) og mu_Y = E(Y). Så er Cov(X,X-Y) = E[(X-mu_X)*(X-Y-mu_{X-Y})]. For at beregne dette, kan vi starte med at beregne (X-mu_X)*(X-Y-mu_{X-Y}):

(X-mu_X)*(X-Y-mu_{X-Y}) = X*(X-Y) - X*mu_{X-Y} - mu_X*(X-Y) + mu_X*mu_{X-Y} = X*X - X*Y - X*[E(X)-E(Y)] - E(X)*X + E(X)*Y + E(X)*E(X-Y).

X og Y har samme sandsynlighedsfunktion, så E(X) = E(Y) = 0. Udtrykket reduceres således til

(X-mu_X)*(X-Y-mu_{X-Y}) = X*X - X*Y.

Tager du forventningen af dette, får du

Cov(X,X-Y) = E(X*X) - E(X*Y).

Da X og Y er uafhængige, er E(X*Y) = E(X)*E(Y), men da E(X) = 0, er E(X*Y) = 0. Således har vi Cov(X,X-Y) = E(X*X) = Var(X) (da E(X)=0).

For variansen gælder, at Var(X-Y) = Var(X) + Var(Y) = Var(X) + E(Y*Y) - [E(Y)]^2 = Var(X) + E(Y*Y) = 2*Var(X) [da E(Y*Y) = E(X*X) = Var(X)].

opg. 1.4) Beregn E(|X+1|) på samme måde som du ville beregne E(X): anvend definitionen E(X) = Sum{alle x} x*P(X=x). I dette tilfælde har vi E(|X+1|) = Sum{alle x} |x+1|*P(X=x).

For at beregne E(|X+1|*|Y+1|), udregn så først |X+1|*|Y+1|, tag forventningen af det og anvend definitionen.

"07b.pdf":

opg. 1.5) Lav lignende beregninger som ovenfor.

opg. 1.6) Anvend definitionen: E(g(X,Y)) = Sum{alle x} g(x,y)*P(X=x,Y=y). Her må du så først finde P(X=x,Y=y); da X og Y er uafhængige, er P(X=x,Y=y) = P(X=x)*P(Y=y).

opg. 2.3) Her har jeg p.t. ikke noget hint til dig, andet end at betegnelsen U indikerer, at det kunne være en idé at kigge efter "uniform distribution" i din bog.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

wow

Svar #4
01. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#2 Tusind tak Sigmund! :)

Svar #5
01. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

hvad betyder "mu"?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
I #2 har sigmund jo skrevet hvad det er, nemlig ``mu_X = E(X) og mu_Y = E(Y)''.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2008 af sigmund (Slettet)

#5,

Det græske bogstav, der udtales 'my', skrives 'mu'.

Skriv et svar til: Sandsynlighedsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.