Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjælp Casper!!!

05. januar 2008 af meross (Slettet)
Varesalget med moms er 4.375.000
varekøb uden moms er 1.700.000

beregn købsmoms
beregn salgsmoms
beregn saldoen på mommsafregning


Hvordan gør man det?

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2008 af Cas_sen (Slettet)

prøv selv, så kigger jeg i morgen.

Svar #2
05. januar 2008 af meross (Slettet)

jeg skal nok selv lave den men hvad skal man det er noget med 25% men jeg ved bare ikke hvordan

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2008 af kleif

Hjælper dette?

Varesalget med moms er 4.375.000
Dvs. momsen af varesalget er: 4.375.000*0,2

Varekøb uden moms er 1.700.000
Dvs. momsen af varekøbet er: 1.700.000*0,25

Svar #4
06. januar 2008 af meross (Slettet)

hvorfor er det 0,2 i den ene og 0,25 i den anden?

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2008 af kleif

Det er helt simpel matematik.

Momsen er 25%, som ligges oven i en vares pris.
Hvis vi siger varen har en pris på 100kr, er prisen nu: 100*1,25 = 125kr.

Skal du så finde frem til momsen, efter der er lagt moms på varen, må det være en femte del af prisen med moms: 125kr*0,2 = 100kr.

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2008 af kleif

Den sidste udregning skal selvf. være:
125kr*0,2 = 25kr.

Svar #7
06. januar 2008 af meross (Slettet)

jeg har stadig ikke fattet hvorfor det ikke er 0,25 i dem begge to

Svar #8
06. januar 2008 af meross (Slettet)

undskyld nu har jeg fattet det jeg bare så træt...

Brugbart svar (1)

Svar #9
06. januar 2008 af kleif

Hvis du har 4 æbler, som du skal ligge 25% til, så har du 5 æbler.
Her kan du se at momen er 1 æble.

Hvis du har de 5 æbler, du skal finde momsen af, må det nødvendigvis være 1 femte del, dvs. 1 æble.

Hvis du fjernede 25% igen fra de 5 æbler, ville du få 1,25 æble, hvilket jo ikke hænger sammen med, at det skulle give 1 æble.

Når du skal lægge momsen til, tager du udgangspunkt i det originale beløb, som du så lægger 25% til.

Når du skal finde momsen fra beløbet med moms, dur det ikke at bruge 25% her af beløbet, da beløbet her er MED moms. Men derimod er momsen 20%.

Skriv et svar til: hjælp Casper!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.