Matematik

skitser supp

06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)
http://peecee.dk/upload/view/88101

Opg. 34 punkt 1

Opg. 36 (i) og (ii)

Opg. 39 punkt 1


Hvad skal der gælder for at den er absolut kontinuert og hvad skal gælde for at det er en tæthedsfunktion helt formelt ?


Svar #1
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

f_X,Y (x,y) = { 4x^4 hvis 0<x<1 og 0<y<(1/x) og 0 ellers

Vi finder nu f_Y (y) og de siger at den giver

f_y(y) = {(4/5)y^(-5) hvis y>1 og 4/5 hvis 0<y<1 og 0 ellers.

Men jeg vil ikke mene at y kan være højere end 1, hvordan kan det være?

Svar #2
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil være sød at hjælpe mig?

Svar #3
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Hvis man har U = X^2 *Y^2 og skal finde F_U hvad gør man så?

U^0,5 = X*Y. X og Y er ikke uafhængige, så hvad gør jeg??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2008 af peter lind

Nu kan jeg ikke tegne her, så du må klare dig med følgende:

39.1
Punkterne er (1,1), (1,2), (1,3), (2,1), (2,2), (2,3), (3,1), (3,2), (3,3). Du skal blot markerer disse punkter i et kordinatsystem med et punkt, kryd, bolle eller lignende.

34.1
Nogenllund det samme som i 39.1. Her er udover (0,0) også en række andre punkter med. Dem kan du ikke markerer alle sammen; men tag nogle af dem med.

36
Grafen for F er x-aksen for x=½ er det linien y = 1.
F er en monoton voksende funktion med mindsteværdi 0 og største værdi 1.

#1.
For x=½ kan y godt blive 2 for eks.

Svar #5
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Tusind tak! Hvad med #3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2008 af peter lind

#3 Brug P(U< u) = P( X^2*Y^2<u)

Svar #7
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Hvad er fordelingsfunktionen?

Svar #8
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Hvad gør jeg i #3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2008 af peter lind

#7. Det burde fremgå af opgaven. Den har du jo ikke skrevet ret meget om.

Svar #10
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

f_Y,Y(x,y) = 4x^4 hvis 0<1 og 0
f_X(x) = 4x^3 hvis 0
f_Y(y) = (4/5)y^-5 hvis y>1 og 4/5 hvis 0

Svar #11
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)


f_Y,Y(x,y) = 4x^4 hvis 0<1 og 0
f_X(x) = 4x^3 hvis 0
f_Y(y) = (4/5)y^-5 hvis y>1 og 4/5 hvis 0
Hvis man har U = X^2 *Y^2 og skal finde F_U hvad gør man så?

U^0,5 = X*Y. X og Y er ikke uafhængige,

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2008 af peter lind

Jeg går ud fra at du dermed mener funktionen nævnt i #1.
Hvis u <=0 må sandsynligheden være 0.
Hvis u >= 1 vil sandsynligheden være 1.
Ellers x^2*u^2 <= u <-> x*y <= kvrod(y)
Du skal nu blot integrerer frekvensfunktionen i mængden givet ved 0<x<1 og 0 < y < kvrod(u)/x


Svar #13
06. januar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

x^2*y^2 <= u =>xy=u^0,5 =>y=u^0,5/x

F(u)= S(0,1)S(0,u^0,5/x) f_X,Y(x,y) dydx

Sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2008 af peter lind

ja

Skriv et svar til: skitser supp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.