Matematik

Asymptote

08. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)
Hvordan finder jeg ligningen for den vandrette asymptote til grafen med følgende funktion?

http://peecee.dk/upload/view/89325

Hvad gør jeg med leddet -4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

del i tæller og nævner med x^2, start der

Svar #2
08. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

Det er gjort nu. Så giver den vel bare 10/5?
Men hvad skal jeg så gøre med -4 ?
Løsningen er y=-32

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)

nej det er ikke løsningen, løsningen er -2

Svar #4
08. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

det er også derfor jeg ikke kan få det til at passe, men der står bare i bogen
at løsningen er y=-32

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af Duffy

Hvis den funktion du har skrevet op er korrekt, så

har f vandret asymptote med ligningen y=-2 (både til højre og til venstre)

f(x) = ((10x^2-3x+7)/(5x^2+3x+17)) - 4

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af Duffy

Se grafen for f her:

http://peecee.dk/upload/view/89396/full

Svar #7
13. januar 2008 af charlotte_me (Slettet)

hvorfor giver det -2??

Skriv et svar til: Asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.