Samfundsfag

SRP - integration

09. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)
Hej alle.

Jeg sidder lige pt. og skriver på min SRP (studieretningsprojekt) og jeg skriver i fagene Dansk (suplerende) og Samfundsfag (hovedfag).

Jeg har fået opgaverne:

• Redegør for hovedtrækkene af den danske integrationspolitik i dag
• Forklar forskellige integrationsbegreber og inddrag forskellige opfattelser af god integration
• Diskuter hvilke forhold der kan forbedre integrationen, og hvilke der ikke kan (i denne diskussion bedes du inddrage mediernes rolle og vælge og analysere mindst to konkrete eksempler på artikler, der enten skader eller gavner integrationen).

Er der nogen der har nogen idé om hvor jeg kan finde oplysninger henne ?
Jeg sidder på siden nyidanmark.dk hvor der er noget om integrationspolitikken, men jeg synes ikke rigtigt der er nok til at uddybe det, og skal jeg også skrive om 24-års reglen osv. og evt. Danmarks integrationslov ?

Er der også nogen der kan hjælpe mig til hvordan jeg skal komme dansk faget indover opgaven ?

Jeg håber der er nogen som kan hjælpe, for er en lille smule lost !

Hilsen Julie

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af casparado (Slettet)

Hej Julie, nogle love kan du finde på www.retsinformation.dk Debatter, og 1,2, og tredje behandling, vedtagelser af love, samt hørings spørgsmål og svar kan du finde på www.folketinget.dk <- det er forholdsvist let at finde en lov hvis du kender datoen den er vedtaget. Du kan også søge på ord osv. Og hvis det er helt umuligt kan du kontakte folketingetsoplysning, de er meget hjælpsomme.

Kan du heller ikke finde kilder til resten af opgaven?


Svar #2
10. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)

Jo, jeg har fundet til det første punkt.
Jeg synes bare at det sidste punkt, det med de to artikler er meget svært.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2008 af casparado (Slettet)

Du må have en teori om intregration som du skal vurdere du artikler ud fra. Det er vel det første. At finde avis artikler burde ikke være så svært hvis du søger på infomedia. F.eks. så er politikken mere venlig stemt overfor flygtinge/invandre spørgsmålet, hvor f.eks. jyllands posten er mere skeptisk.

Jeg kan give dig en henvisnign til to artikler som omhandler mediernes rolle og konstruktion af spørgsmål, niveauet i teksterne er rimelig højt, men nogen gange er sværere tekster også mere givende. Men så er du advaret på forhånd.

I Jacob Gaarde Madsens artikel "Mediernes konstruktion af flygtninge- og invandrerspørgsmålet" er der nogle fine tabeller hvor du kan se forskellen imellem aviserne, og hvornår aviserne ændrer holdning til spørgsmålet.

I "Magt og demokrati i Danmark - Hovedresultater fra Magtudredningen" kapitel 12. (På mediernes betingelse) som er skrevet af Lise Togeby, skrives mere om mediernes rolle. Den kan du bruge til at perspektivere til mediernes rolle evt.

Her abstractet fra indledningen:

"Medierne spiller i dag en større rolle som forbindelsesled mellem befolkning og den politiske ledelse, end de gjorde tidligere. Medierne har en betydelig indflydelse på både befolkningens dagsorden, befolkeningens holdninger, den politiske kommunikation og de politiske beslutninger. Men deres magt kan også overdrives. Ofte udgør de blot en arena for mange aktører. Det vigtigeste er formodentlig mediestrukturen og de generelle nyhedskriterier. Der synes således at ske en medialisering af politikken, som indebærer, at politikere og organisationer indretter sig efter først og fremmest det elekstroniske nyhedsmedies adgangs- og formkrav." (Togeby et al.,2003: 212)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2008 af casparado (Slettet)

Ps. jeg var ikke ligeopmærksom på at det var tværfagligt. Du skal selvfølgelig også analysere ud fra de retoriske redskaber, du har fået i undervisningen til at analysere journalistiske artikler med.

Svar #5
10. januar 2008 af Julie_2650 (Slettet)

#3 :

Jeg har ikke fået udleveret nogen teori, jeg har selv skrevet det, men om jeg kan kode det sammen med avis artiklerne ved jeg ikke. Jeg har prøvet at søge på infomedia, men jeg synes ikke rigtigt det gav nogen resultater. Men tak for artiklerne, jeg vil prøve at se på dem.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2008 af Alethea (Slettet)

Hej,

jeg er lidt sent ude måske, men jeg har selv skrevet om integration i sin tid. Jeg har derfor en opgave der evt. kunne bruges som inspiration. Hvis du er interesseret så skriv til en mail til mig.

Skriv et svar til: SRP - integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.