Matematik

Omskirv

09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Jeg har denne her opg. har inden ide om løsningen.

Omskriv 4x^2+12x+9

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af Teazy (Slettet)

kunne forestille mig du skulle omskrive den til (ax+b)^2

4x^2+12x+9 = (2x+3)^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Kvadratsætninger 1!

(a+b)^2=a^2+2ab^2+b^2

Hjælper det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Kan se at jeg ikke fik kigget godt nok på opgaven. Ignorer blot #2.

Svar #4
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

ja det er rigtigt #1 omksrives til (ax+b)^2

Svar #5
09. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Men kan du forklare hvad du gjorder #1

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Det kan du da meget nemt se. Tallene er jo ikke større, end at man kan gøre det uden beregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Udnyt at:
(ax+b)^2 = a^2*x^2+b^2+2*b*a*x


Skriv et svar til: Omskirv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.