Matematik

diff.ligning m.m.

09. januar 2008 af MP7 (Slettet)
Jeg har flg. opg. "Hvad er væksthasigheden til det tidspunkt, hvor der er 8000 måger?"

Jeg har flg. diff.ligning. dy/dt = 0.0045y(12-y)

Jeg kan omskrive dette til dy/dt = 12/(1+c*e^(0,52)x


Men, hvad gør jeg så???

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2008 af dnadan (Slettet)

under antagelse af, at y=antal måger, så indsæt 8000 på y's plads og regn.

Svar #2
09. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Ja, det er rigtig, at y = måger...

Men når jeg flytter nævneren skal jeg så gange den med 8?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af dnadan (Slettet)

gange med 8? Hvorfor? Indsæt i differentialligning. (den originale)

Men i øvrigt, er måger (i regneforskriften) angivet som i tusind måger eller lignende?

For 8000 ville ellers ikke give mening, thi 12 er funktions max.

Svar #4
09. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Ja, det er også rigtig, at mågerne er angivet i tusinde.

dy/dt = 0.0045y(12-y) - Er det denne det skal indsættes i? Skal man ikke bruge y = M/(1+c*e^-aMx) ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2008 af dnadan (Slettet)

ikke endnu!
indsæt 8 på y's plads, og hastigheden er fundet.

Det andet er først nødvendigt i en efterfølgende opgave(såfremt der kommer sådan en)

Svar #6
09. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Er det så bare 8 = 0.0045y(12-y) ? Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2008 af Danielras (Slettet)

dy/dt ER væksthastigheden. Indsæt y på y's plads:

dy/dt = 0.0045*8*(12-8)

Svar #8
09. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Ok, hvornår er det så nødvendig, at bruge y = M/(1+c*e^-aMx) ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#8, når der fx står, at man skal bestemme den løsning til differentialligningen, der går igennem punktet P(xo;y0)

eller, hvis du skal bestemme en tid eller en population.

Svar #10
09. januar 2008 af MP7 (Slettet)

#9 - Tak:D

Hvis jeg skal finde en forskrift - og har fået angivet tid og population, så skal jeg stadig bruge den originale, og omskrive den?

Skriv et svar til: diff.ligning m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.