Matematik

Annuitetsopsparing

10. januar 2008 af seriøs (Slettet)
Der indbetales hvert år 5000 kr. på en konto, hvor renten er 2,7 % p.a.

Hvor mange indbetalinger der skal foretages, inden indestående på kontoen overstiger 70 000 kr.

907000 = 5000 x (1+0,027)^n-1/0,027

Kan det passe at facit er 12,035???

Og at det dermed vil sige, at der skal indbetales 13 gange end de betalingen på kontoen overstiger 70 000 kr ?

















Svar #1
10. januar 2008 af seriøs (Slettet)

uuhhh der står noget forkert 907000 skal slettes i stedet for 70 000 :o)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Korrekt, men efter 12 indbetalinger er man tæt på...

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2008 af mathon

formlen
er

An = y/r[((1+r)^n)-1]

((1+r)^n)-1 = An*r/y

(1+r)^n = 1+(An*r/y)

n*ln(1+r) = ln(1+(An*r/y))

n = ln(1+(An*r/y))/ln(1+r)

n = ln(1+(70000*0,027/5000))/ln(1,027)

Svar #4
10. januar 2008 af seriøs (Slettet)

OK tak :o)

Skriv et svar til: Annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.