Matematik
stamfunktion
10. januar 2008 af
mullllllle (Slettet)
Hvordan finder man en stamfunktion til en funktion f, der går gennem et punkt, PÅ lommeregneren?
Jeg har haft en TI-83, og har lige fået en TI-89
dte er cool men kan ikke finde udaf det!!!!!
påforhånd taak
i må gerne give et eksempel på hvordan en simpel funktion hvis graf går gennem et punkt skal regnes på lommeregneren.
1000 taak
Jeg har haft en TI-83, og har lige fået en TI-89
dte er cool men kan ikke finde udaf det!!!!!
påforhånd taak
i må gerne give et eksempel på hvordan en simpel funktion hvis graf går gennem et punkt skal regnes på lommeregneren.
1000 taak
Svar #1
10. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Find stamfunktionen. Indsæt dit punkt og du får dig en ligning, hvori du finder integrations konstanten.
(jeg kender intet til brugen af lommeregnere, men sådan kan det også gøres i hånden)
(jeg kender intet til brugen af lommeregnere, men sådan kan det også gøres i hånden)
Svar #2
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
int(f(x),x,k)
Indsæt så dit punkt i stamfunktionen og brug solve.
Indsæt så dit punkt i stamfunktionen og brug solve.
Svar #3
10. januar 2008 af mathon
f(x) = 2*x-4, hvis graf går gennem
på TI-89
Define f(x)=2*x-4
for at finde stamfunktionerne med integrationskonstanten k
int(f(x),x,k)(med display_visning x^2-4x+k)
hvorfor
F(x) = x^2-4x+k
k for den af stamfunktionerne, hvis graf går gennem punktet (4,6), findes
af
Define g(x)=x^2-4x+k
og
solve(g(4)=6,k) (display: k=6)
på TI-89
Define f(x)=2*x-4
for at finde stamfunktionerne med integrationskonstanten k
int(f(x),x,k)(med display_visning x^2-4x+k)
hvorfor
F(x) = x^2-4x+k
k for den af stamfunktionerne, hvis graf går gennem punktet (4,6), findes
af
Define g(x)=x^2-4x+k
og
solve(g(4)=6,k) (display: k=6)
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
