LaTeX

tabular, >{} og makroer

10. januar 2008 af Eva D. (Slettet)
Jeg har en tabel, hvor jeg gerne vil have alt i den ene søjle til at være i en makro, fx \textit{xxx} eller \ce{}.

Jeg har derfor forsøgt med
\begin{tabular}{>{\ce{} c <{}}}
H2O & tekst\CO2 & tekst
\end{tabular}

hvilket selvfølgelig ikke virker. Ideer?

Svar #1
10. januar 2008 af Eva D. (Slettet)

Ups,

\begin{tabular}{>{\ce{} c <{}}}
H2O & test \ CO2 & df
\end{tabular}

Dvs. \ \ er ny linje.

Svar #2
10. januar 2008 af Eva D. (Slettet)

Derudover: Er det muligt at sætte "*" til at give "\cdot", eller er det generelt en dårlig ide? Jeg har aldrig brugt * til noget, men hvis det bliver nødvendigt er der vel en \star eller noget i den stil.

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2008 af daleif (Slettet)

#1 > det kan man saa vidt jeg ved ikke, \ce er ikke en mode, man kan f.eks. saette det automatisk i matematik mode via >{$} <{$} men din konstruktion dur ikke. Man kan heller ikke indsaette ubalancerede {}'er paa denne maade.

Desuden har din tabular jo kun en soejle, men du du angiver tre.

Det nemmeste er i stedet at lave en makro som du bruger til at skrive raekkerne med.

f.eks.

\documentclass{article}
\usepackage{mhchem}
\begin{document}

\ newcommand\ row[2]{%
\ce{#1} & #2 }

\begin{tabular}{c p{4cm}}
Formel & forklaring \ \hline
\ row{H2O}{Vand} \ \ row{CO2}{Kuldioxid}\\end{tabular}

\end{document}

#2 > hvor vil du anvende *? Anvender du ikke Emacs? Har du proevet med `. (back-ping punktum) i min default opsaetning af AucTeX giver dette \cdot






Svar #4
12. januar 2008 af Eva D. (Slettet)

@tabular: Tak, det virker fint.

@cdot: Jeg har sat en genvejstast til at give \cdot (`. virker heller ikke, fordi jeg har fjernet dead keys...), men mht. læseligheden af LaTeX-kode synes jeg det er lettere at læse * i stedet for \cdot som gangetegn.

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2008 af daleif (Slettet)

Jeg synes ikke at det er nogen god ide, isaer ikke hvis man saa senere udveksler dokumenter med andre.

Det vil kraeve at man i matematik goer * aktivt paa samme maade som man har gjort ' aktiv (den giver ^\prime i matematik-mode)

Foelgende skulle goere det (der er maaske en bedre maade)

\mathcode`\*=\cdot

bemaerk at det er en back ping (se min bog) som staar foran \*, den SKAL med

Svar #6
13. januar 2008 af Eva D. (Slettet)

Tak igen!

Hvis jeg skal udveksle filer med andre, kan jeg vel erstatte alle * med "\cdot".

Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2008 af daleif (Slettet)

Nix, * bliver brugt til mange forskellige ting. Jeg ville ombytte den fordi alternativ syntaks forvirrer folk.

men * bliver to anvendt til

align*
\*
newcommand*
*{}{} (ved tabeller)

saa du skulle ind og se paa hvert enkelt tilfaelde.

Desuden hvorfor skal der overhovedet saettes gange tegn? Det er jo faktisk ret sjaeldent at man skriver selve gange tegnet naar det i forvejen er aabenlyst at AB = A\cdot B



Skriv et svar til: tabular, >{} og makroer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.