Matematik
bestem a?
10. januar 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave.
Håber at der nogen som vil hjælpe.
Opgaven lyder således:
Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
f(x) = x^0,2 + a , x e [0;1],
hvor a er et positivt tal.
Bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4.
Jeg kan ikke lige se mig ud af opgaven :S
Håber at der nogen som vil hjælpe.
Opgaven lyder således:
Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
f(x) = x^0,2 + a , x e [0;1],
hvor a er et positivt tal.
Bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4.
Jeg kan ikke lige se mig ud af opgaven :S
Svar #5
10. januar 2008 af Alcone (Slettet)
hmm ok.. men hvorfor skal jeg gange pi med integraltegnet? Det forstår jeg ikke lige helt.
Svar #6
10. januar 2008 af Alcone (Slettet)
Ok. jeg har selv fundet ud af det :)
Kan det passe at:
1
4= pi S f(x)^2 dx = 3,14159*(a + 0,833333)
0
3.14159*(a + 0,833333) = 4
a = 0,439908 ?
Kan det passe at:
1
4= pi S f(x)^2 dx = 3,14159*(a + 0,833333)
0
3.14159*(a + 0,833333) = 4
a = 0,439908 ?
Svar #7
10. januar 2008 af dnadan (Slettet)
kig på volumeformlen i din bog, der står der denne formel.
Skriv et svar til: bestem a?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
