Matematik
Vektoropgave!
10. januar 2008 af
sukkerknald (Slettet)
Hej,
Vektoropgave er nu ikke min stærke side må jeg nok have lov til at sige! Jeg har en opgave som lyder:
I et koordinatsystem i planen er givet to punkter A(5,2) og C(2,1) og en vektor a=(1, 2) Punktet B er bestemt ved at vektor AB (altså med pil over) = vekor a + tværvektor a.
Beregn koordinatsættet til B.
Hvordan???
Vektoropgave er nu ikke min stærke side må jeg nok have lov til at sige! Jeg har en opgave som lyder:
I et koordinatsystem i planen er givet to punkter A(5,2) og C(2,1) og en vektor a=(1, 2) Punktet B er bestemt ved at vektor AB (altså med pil over) = vekor a + tværvektor a.
Beregn koordinatsættet til B.
Hvordan???
Svar #1
10. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Tværvektoren til a er:
tværvektor a = (-2,1).
Læg nu tværvektor a og vektor a sammen. Så får du en ny vektor.
Læg den nye vektor til punktet A, så får du punktet B.
tværvektor a = (-2,1).
Læg nu tværvektor a og vektor a sammen. Så får du en ny vektor.
Læg den nye vektor til punktet A, så får du punktet B.
Skriv et svar til: Vektoropgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
