Matematik

beregn og forkort

10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg kom tidligere til, at sætte en opgave forkert ind (nævneren var forkert), så her kommer det rigtige regnestykke:

(2/5) + (7/15) - (3x/10)

det er brøker

håber nogen vil hjælpe..tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis du selv kommer med et forslag til en løsning (gerne med mellemregninger) skal jeg med glæde rette det for dig. Du kan evt. forlænge brøkerne så du kan skrive dem på en fælles brøkstreg. Men hvis jeg bare løser for dig, får du ikke meget ud af det.

Svar #2
10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hmm altså..

Jeg kunne jo starte med, at gange alle led med 15:

15(2/5) + 15(7/15) - 15(3x/10)

6 + 7 - ?? (den ved jeg ikke hvad giver)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=451864

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

(2/5)+(7/15)-(3x/10)
=
(12/30)+(14/30)-(9x/30)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Men du mangler et lighedstegn for at kunne regne opgaven!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Det sidste led giver (45x/10)=4,5x da 15*3x=45x.

De 2 første led er rigtige.

Svar #7
10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Jeg tænkte på, når man nu regner som du har gjort Sherwood i #4 du har jo fundet fællesnævneren til 30.

(2/5)+(7/15)-(3x/10)
=
(12/30)+(14/30)-(9x/30)

Mit spg. er så, hvordan kan man så "vise" at man har regnet f.eks. med 6 i den første brøk?

Skriver man det op således:

6*(2/5) + 2*(7/15) - 3*(3x/10)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Men du behøver ikke vise det. Alle og enhver kan se, hvad du har gjort.

Ellers:

(2/5)6 + (7/15)2 - (3x/10)3

Svar #9
10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Okay, så langt så godt:

(12/30)+(14/30)-(9x/30) <=>

(26/30) - (9x/30) <=>

30(26/30) - 30(9x/30) <=>

26 - 9x

- rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja, det er korrekt.

Svar #11
10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

okay, tak

Skriv et svar til: beregn og forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.