Matematik

forklaring

12. januar 2008 af seriøs (Slettet)
cosA = b/c = 4/5

cos^-1(4/5)= 36,87°

Hvordan indtaster jeg det lommeregneren?? Jeg får nemlig resultatet til at blive noget helt forkert...

Håber der er en der kan forklare mig det.

Svar #1
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

------------------på lommeregneren

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2008 af dnadan (Slettet)

husk at sætte lommeregneren på grader og ikke radianer, når du er i gang med en trekant opgave.

Svar #3
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

uuhhh det forstår jeg ikke en prik af.. det eneste jeg gør er at indtaste cos^-1(4/5), men i stedet for at få facit til 36,87° får jeg 0,643...

Det må være fordi jeg indtaster tallene forkert.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal ændre instillingerne på din lommeregner, pt. regner den i radianer. Den skal stå på degrees, når du regner med vinkler.
Dette ændres inde i 'mode'

Svar #5
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

undskyld, men jeg har ikke styr på det her, hvor finder jeg 'mode' i menu eller hvor?

Svar #6
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

jeg kan ik' find det.. er der ik' en der kan hjælpe plz?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Hvilken lommeregner har du?

Svar #8
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Det er: fx-9750G PLUS med POWER GRAPHIC fra CASIO.

Jeg håber du kan hjælpe...

Svar #9
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Det er altså den samme lommeregner, som den man bruger på gymnasiet...

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2008 af mathon

omregning fra radianer til grader

grader = radianer*(180/pi)

cos^-1(4/5)*180/pi = 36,8699° = ca. 36,9°

Svar #11
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

ok. tak for hjælpen mathon! DU har redet mig :o)

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2008 af Danielras (Slettet)

http://ftp.casio.co.jp/pub/world_manual/edu/en/9850gbp/chapter01.pdf

Denne manual dækker følgende modeller:

fx-9750G PLUS / CFX-9850G PLUS / CFX-9850GB PLUS / CFX-9850GC PLUS / CFX-9950GB PLUS

Se øverst på side 2 hvordan du får den til at regne med grader som standard.


Svar #13
12. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Yep, jeg kigger lige på det.

Skriv et svar til: forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.