Matematik
Mat.
18. juni 2004 af
JB (Slettet)
Jeg har fået sådan en ligning
a=log(180/155)/log(25)
a=0,613283
og nu skal find a ved at indsætte a i
f(90)=155*90^a
hvordan kommer regnstykket til at se ud...?
a=log(180/155)/log(25)
a=0,613283
og nu skal find a ved at indsætte a i
f(90)=155*90^a
hvordan kommer regnstykket til at se ud...?
Svar #1
18. juni 2004 af sigmund (Slettet)
Hvad skal du finde? Skal du finde f(90)? Eller skal du finde a ud fra den sidste ligning?
I tilfælde af det sidste, kommer regnestykket til at se ud som følger:
f(90)=155*90^a <=>
90^a=f(90)/155 <=>
a*log(90)=log(f(90)/155) <=>
a=log(f(90)/155)/log(90).
I tilfælde af det sidste, kommer regnestykket til at se ud som følger:
f(90)=155*90^a <=>
90^a=f(90)/155 <=>
a*log(90)=log(f(90)/155) <=>
a=log(f(90)/155)/log(90).
Skriv et svar til: Mat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
