Matematik
Reducering
13. januar 2008 af
nanselb (Slettet)
hvordan reducerer man denne her?
(2a-1b)*2-2b
og
1a^2-2*(3b+1a)
har virkelig brug for hjælp..
(2a-1b)*2-2b
og
1a^2-2*(3b+1a)
har virkelig brug for hjælp..
Svar #1
13. januar 2008 af mathon
1)
a) gang ind i parentesen med 2
(2a-1b)*2-2b = 2*(2a-1b)-2b
b) hæv plus-parentesen og reducer...
2)
a) 1a^2-2*(3b+1a) = a^2-2*(3b+1a)
gang ind i parentesen med 2
og
hæv dernæst minus-parentesen og reducer.....
a) gang ind i parentesen med 2
(2a-1b)*2-2b = 2*(2a-1b)-2b
b) hæv plus-parentesen og reducer...
2)
a) 1a^2-2*(3b+1a) = a^2-2*(3b+1a)
gang ind i parentesen med 2
og
hæv dernæst minus-parentesen og reducer.....
Svar #2
13. januar 2008 af nanselb (Slettet)
javel ja.
okay, så 1 bliver: 4a+2b-2b?
og 2 bliver: a^2-6b-2a??
okay, så 1 bliver: 4a+2b-2b?
og 2 bliver: a^2-6b-2a??
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
