Matematik
Vektorer i rummet
14. januar 2008 af
Tipp-Ex (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg koordinatsættet for den vektors, som jeg kender retningen og startpunktet for, slutpunkt.
Svar #3
14. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det er nemmere at hjælpe hvis du giver os de data du har, da det er nemmere at hjælpe med et konkret eksempel.
Svar #4
14. januar 2008 af Tipp-Ex (Slettet)
Længde: sqrt(29)
retningsvektor: (12,9,6)
startpunkt: (0,8,0)
retningsvektor: (12,9,6)
startpunkt: (0,8,0)
Svar #5
14. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Først skal du bestemme hvilken vektor du har (Vi kalder den vA). Dens længde er |vA|=sqr(29) og har retningen (12,9,6). (12,9,6) kalder vi for retningsvektoren (vR) Længden af vR er:
|vR|=sqr(12^2+9^2+6^2)=sqr(261)
Forholdet mellem længden på vR og og vA er:
vA/vR=sqr(29)/sqr(261)=1/3
Da vA og vR har samme retning og forholdet mellem deres længder er 1:3 kan vi finde vA's koordinater således:
vA=(1/3)vR=(12/3,9/3,6/3)=(4,3,2)
Nu da du kender koordinaterne for vA kan du lægge dem til punktet (P) (0,8,0) for at få dit slutpunkt:
slutpunkt = vA+P=(4,3,2)+(0,8,0)=(4,11,2)
|vR|=sqr(12^2+9^2+6^2)=sqr(261)
Forholdet mellem længden på vR og og vA er:
vA/vR=sqr(29)/sqr(261)=1/3
Da vA og vR har samme retning og forholdet mellem deres længder er 1:3 kan vi finde vA's koordinater således:
vA=(1/3)vR=(12/3,9/3,6/3)=(4,3,2)
Nu da du kender koordinaterne for vA kan du lægge dem til punktet (P) (0,8,0) for at få dit slutpunkt:
slutpunkt = vA+P=(4,3,2)+(0,8,0)=(4,11,2)
Skriv et svar til: Vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
